Belangrijke datums voor de NOW

Het UWV wijst er op dat werkgevers op tijd een verzoek moeten indienen voor een NOW-aanvraag of, wanneer de NOW is ontvangen, de aanvraag van een definitieve berekening. Let er op dat de aanvraag voor de definitieve berekening op tijd moet zijn ook al is er nog geen derden- of accountantsverklaring.

Werkgevers kunnen nog tot en met 31 januari 2022 een tegemoetkoming aanvragen voor de zevende aanvraagperiode (november en december 2021). In de aanvraag voor de tegemoetkoming kan maximaal 80% omzetverlies worden ingevuld. Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen is dit percentage verhoogd naar 90%. Als een bedrijf meer dan 80% omzetverlies heeft, dan dit bij de aanvraag voor de definitieve berekening worden doorgegeven.

Achtste aanvraagperiode

Het kabinet heeft aangekondigd dat er een achtste aanvraagperiode komt (januari, februari en maart 2022). Het streven is dat de werkgever in februari hiervoor een aanvraag kan doen. Meer informatie over de voorwaarden en de opening van het loket volgen binnenkort.

Definitieve berekening vierde en vijfde aanvraagperiode

Heeft een werkgever een tegemoetkoming ontvangen voor de vierde en vijfde aanvraagperiode, dan kan hij vanaf 31 januari 2022 een definitieve berekening aanvragen. Vraag altijd een definitieve berekening aan, anders moet het bedrijf het voorschot namelijk in zijn geheel terugbetalen.

Bron: UWV

Recente tweets

Volg ons

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon
RSS icon

Recent nieuws

Contact

JB Administraties en Belastingen
Zanddijk 1
9321 TL  Peize
T: 050-5034279
M: 06-51.249.373
E-mail adres JB Administratiekantoor

Online boekhouden

Inloggen online boekhouden

Copyright 2022 | Disclaimer | Privacy Back to Top |

Back to Top