ACCOUNTANTSTARIEVEN IN 2020 FLINK GESTEGEN

De prijs van auditpraktijken is over 2020 flink gestegen. Schaarste, personeelstekorten en hogere kwaliteitseisen resulteren in een gemiddelde stijging van 3% op het tarief.

Personeelskosten

Uit een rapport van de ING blijkt dat de tarieven van accountantskantoren in 2020 gemiddeld met 3% zijn gestegen. Een kwart van de kantoren melden dat het grootste obstakel de schaarste op de arbeidsmarkt is, en het daaruit voortkomende personeelstekort. De schaarste zorgt voor stijgende personeelskosten, wat doorwerkt in de tarieven. Ook de hogere kwaliteitseisen voor wettelijke controles zorgen voor extra kosten, zo schrijft het FD.

Advieswerk

De coronacrisis lijkt in 2020 weinig invloed te hebben gehad op de accountancysector. Het volume kromp met 1%, maar tegelijkertijd steeg de omzet met 1%. Het stijgen van de omzet is toe te schrijven aan de stijgende tarieven, die nu al drie jaar op rij met 2% of meer zijn gestegen. De krimp in volume is volgens de ING veroorzaakt door het wegvallen van advieswerk. Door de coronacrisis schrapten veel bedrijven overname of investeringsplanen, waardoor er minder advieswerk nodig was. Voor 2021 voorspelt de ING weer een volumegroei van 1,5% door meerwerk met betrekking tot coronasteunmaatregelen zoals de NOW.

Bron: FD

Recente tweets

Volg ons

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon
RSS icon

Recent nieuws

gepubliceerd 4 dagen 17 uur geleden
gepubliceerd 3 weken 1 dag geleden

Contact

JB Administraties en Belastingen
Zanddijk 1
9321 TL  Peize
T: 050-5034279
M: 06-51.249.373
E-mail adres JB Administratiekantoor

Online boekhouden

Inloggen online boekhouden

Copyright 2018 | Disclaimer | Privacy Back to Top |

Back to Top