KWART BETAALT TE VEEL BELASTING

Belastingplichtigen dragen volgens de Bond voor Belastingbetalers meer af dan nodig. Na controle van bijna 40.000 aangiften blijkt een kwart te veel belasting te betalen.

Aangiftecheck

De BvB heeft een online tool gelanceerd, de Aangiftecheck, waarmee burgers de belastingaangifte kunnen controleren. De tool is inmiddels al bijna 40.000 keer gebruikt en vindt bij ruim 25% van de geanalyseerde aangiftes zaken waarop bespaard kan worden. Voornamelijk het verdelen van inkomen uit vermogen en de hypotheekrenteaftrek tussen fiscale partners wordt verzuimd. Een paar kleine aanpassingen, uit te draaien uit de analysetool tegen betaling, levert bij een kwart een gemiddelde besparing van € 220 euro op, zo meldt het FD.

Aanpassingen

Volgens de Bond van Belastingbetalers laten de cijfers uit de 40.000 aangiftes zien dat er waarschijnlijk veel te veel belasting betaald wordt. Zij noemen voornamelijk Box 3 als reden. Het ingewikkelde systeem maakt het moeilijk om de voordeligste verdeling te realiseren. Hier valt dan ook het meeste te besparen. De Bond wil hierdoor graag dat het tot 5 jaar later mogelijk wordt om de verdeling nog aan te passen. Nu is dat na het ontvangen van de definitieve aanslag op 1 juli niet mogelijk. Voor andere belastingzaken is 5 jaar de mogelijkheid tot wijziging en aanpassingen wel de norm.

Bron: FD

Recente tweets

Volg ons

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon
RSS icon

Recent nieuws

gepubliceerd 4 dagen 18 uur geleden
gepubliceerd 3 weken 1 dag geleden

Contact

JB Administraties en Belastingen
Zanddijk 1
9321 TL  Peize
T: 050-5034279
M: 06-51.249.373
E-mail adres JB Administratiekantoor

Online boekhouden

Inloggen online boekhouden

Copyright 2018 | Disclaimer | Privacy Back to Top |

Back to Top