NIEUW BESLUIT VRIJSTELLING VENNOOTSCHAPSBELASTING STICHTINGEN EN VERENIGINGEN

Er is een nieuw besluit verschenen over de vrijstelling van vennootschapsbelasting voor stichtingen en verenigingen die maar beperkt winst maken. Deze kleinschalige ondernemingsactiviteiten kunnen soms niet opwegen tegen de administratieve lasten en uitvoeringskosten waarmee de heffing van vennootschapsbelasting gepaard gaat.

Besluit

In het besluit worden de winstgrenzen, winstgrenzen en eindafrekeningswinst, mogelijkheid om te opteren voor belastingplicht en verliesverrekening over de vrijgestelde periode heen behandeld. Ook is er een schema opgenomen, waarin via een stappenplan wordt aangegeven wanneer een stichting of vereniging al dan niet subjectief is vrijgesteld.

Soms liever geen vrijstelling

Soms is het echter voordeliger om niet te worden vrijgesteld. De vrijstelling heeft namelijk een eindafrekening tot gevolg als er daarvoor sprake was van belastingplicht. Ook kan een verlies uit een vrijgesteld jaar niet worden verrekend. Op verzoek kan er worden afgezien van de vrijstelling. In dat geval moet er op tijd een verzoek ingediend worden bij de Belastingdienst.

Lees hier het besluit >>

Bron: Nextens

Recente tweets

Volg ons

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon
RSS icon

Recent nieuws

gepubliceerd 1 maand 3 weken geleden

Contact

JB Administraties en Belastingen
Zanddijk 1
9321 TL  Peize
T: 050-5034279
M: 06-51.249.373
E-mail adres JB Administratiekantoor

Online boekhouden

Inloggen online boekhouden

Copyright 2018 | Disclaimer | Privacy Back to Top |

Back to Top