Oude ondernemersportaal vervalt

De Belastingdienst verstuurt deze week ruim 180.000 brieven aan eenmanszaken die op dit moment btw-aangifte doen via het oude ondernemersportaal. Vanaf 2022 vervangt Mijn Belastingdienst Zakelijk het oude ondernemersportaal. In de brief doet de Belastingdienst suggesties aan deze groep ondernemers om zich daarop voor te bereiden.

 

De Belastingdienst weet van ruim 180.000 ondernemers met een eenmanszaak dat ze het oude portaal voor ondernemers gebruiken om btw-aangifte te doen. Dat gaat veranderen. Voor btw-zaken moeten ondernemers kiezen voor een andere manier van aangifte doen. In de brief nodigt de Belastingdienst hen uit de overstap nu al voor te bereiden. Ook verwijst de Belastingdienst naar de diensten van de fiscaal dienstverlener voor ondersteuning bij het gebruik van administratiesoftware en Mijn Belastingdienst Zakelijk.

De Belastingdienst adviseert ondernemers om goed na te denken over hoe ze hun btw-zaken gaan of laten regelen. Ondernemers moeten tijdig beginnen met de voorbereidingen voor een nieuwe aanpak.

DigiD

Voor het doen van aangifte via Mijn Belastingdienst Zakelijk is DigiD nodig. Ondernemers die overstappen, kunnen het beste kiezen voor de DigiD app, dit middel beschikt over een hoger veiligheidsniveau.

Meer informatie

Btw-aangifte doen in het nieuwe portaal gaat anders dan in het oude. Wat de belangrijkste verschillen zijn en meer informatie leest u in de brief btw-aangifte doen via Mijn Belastingdienst Zakelijk.

Bron: Belastingdienst

Recente tweets

Volg ons

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon
RSS icon

Contact

JB Administraties en Belastingen
Zanddijk 1
9321 TL  Peize
T: 050-5034279
M: 06-51.249.373
E-mail adres JB Administratiekantoor

Online boekhouden

Inloggen online boekhouden

Copyright 2022 | Disclaimer | Privacy Back to Top |

Back to Top