Steuntje in de rug voor zzp’er

Urencriterium

Voor zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) wordt het eenvoudiger het urencriterium voor de zelfstandigenaftrek te halen. Zij mogen de uren meerekenen die zij besteden aan acquisitie, scholing en het bijhouden van de administratie.

Zzp’ers krijgen van minister De Jager van Financiën een extra steuntje in de rug. De minister maakte op het congres van het Platform Zelfstandige Ondernemers in Amsterdam bekend dat de Belastingdienst soepel zal omgaan met het urencriterium voor de zelfstandigenaftrek. Uren voor acquisitie, scholing en administratie tellen mee.

Norm

Door de crisis kampen veel zzp’ers met minder opdrachten, waardoor ze moeite hebben met het halen van de norm van 1.225 uur om de zelfstandigenaftrek te mogen claimen. Zzp'ers die minder omzet hebben, besteden relatief meer tijd aan acquisitie en scholing en die uren tellen ook mee. Dit geldt ook voor andere niet-declarabele activiteiten zoals het bijhouden van de administratie. De maatregel geldt voor de belastingaangifte over 2009 en 2010.

Belangen van ondernemers

De Jager: ‘Ik heb mij altijd sterk gemaakt voor de belangen van ondernemers. Met deze maatregel geef ik gehoor aan de signalen dat zelfstandigen zonder personeel door de crisis vaak zwaar worden getroffen. Ik reken erop dat de overgrote meerderheid van deze groep hierdoor alsnog in aanmerking komt voor de zelfstandigenaftrek.’

Bron: Ministerie van Financiën

Recente tweets

Volg ons

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon
RSS icon

Recent nieuws

gepubliceerd 4 dagen 17 uur geleden
gepubliceerd 3 weken 1 dag geleden

Contact

JB Administraties en Belastingen
Zanddijk 1
9321 TL  Peize
T: 050-5034279
M: 06-51.249.373
E-mail adres JB Administratiekantoor

Online boekhouden

Inloggen online boekhouden

Copyright 2018 | Disclaimer | Privacy Back to Top |

Back to Top