Bijna half miljoen Nederlanders laat zorgtoeslag liggen

Zo’n 450.000 Nederlanders hebben vorig jaar geen financiële tegemoetkoming voor de zorgpremie aangevraagd, terwijl zij daar wel recht op hadden. Volgens berekeningen van tussenpersoon Independer lieten zij gezamenlijk een bedrag van 100 miljoen euro liggen.

"Veel mensen vinden het ingewikkeld om uit te zoeken of zij in aanmerking komen voor de toeslag. Dat geldt ook voor het aanvragen ervan", constateert Joris Kerkhof van Independer. Vooral mensen met lagere inkomens lopen daardoor geld mis. Volgens de Bond voor Belastingbetalers en Bokkz gaat het om zo’n 14 procent van de lagere inkomens.

Maar niet alleen minima, óók midden- en hogere inkomens kunnen recht hebben op zorgtoeslag. Dat gaat bijvoorbeeld om mensen die vorig jaar minder zijn gaan werken en daardoor over 2018 een lager jaarinkomen hebben. Ook huishoudens die vorig jaar hun hypotheek hebben overgesloten en een boeterente moesten betalen, hebben mogelijk nog recht op een tegemoetkoming.

Dat een aanvraag voor de zorgtoeslag kan lonen, blijkt wel uit het onderzoek. Alleenstaanden kunnen een bedrag tot 1128 euro terugkrijgen. Een aanvraag samen met een partner kan bijna het dubbele opleveren. Volgens de onderzoekers hebben Nederlanders alleen al vorig jaar een bedrag van 100 miljoen op de plank laten liggen.

Bron: Independer

Recente tweets

Volg ons

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon
RSS icon

Recent nieuws

gepubliceerd 2 weken 3 dagen geleden
gepubliceerd 2 maanden 5 dagen geleden

Contact

JB Administraties en Belastingen
Zanddijk 1
9321 TL  Peize
T: 050-5034279
M: 06-51.249.373
E-mail adres JB Administratiekantoor

Online boekhouden

Inloggen online boekhouden

Copyright 2018 | Disclaimer | Privacy Back to Top |

Back to Top